Prijavi se za izložbu u KC Magacin u periodu od 19-25. jula i i rezerviši mesto za radionice!

Broj mesta ograničen - ulaz besplatan!

Dobro došli u našu avanturu!

Camping the trash out

PCF_logo_txt_English_black.png

TRAJANJE

DATUM IZLOŽBE

POSTAVKA

CILJ PROJEKTA

Novembar 2020 - avgust 2021

TBA

Scenografija ,,instagramičnog'' pop-up muzeja u kemp stilu

Podsticanje stvaralaštva i istraživanja u oblasti kempa uz pokretanje debate o različitim društvenim pitanjima

KSIU.png
Coca Cola HBC Srbija
01_dev9t_logotip.png
ciglana logo.png
images-removebg-preview.png
Božidarac (6).png
PR tim FPN
Untitled-design-2020-09-27T225201.638.png
Repertoar_v2-pdfc.png
Danas tamniji logo.png
Logo Čupave Kelerabe PNG.png
HL logo u krivama (2).png
red portal LOGO.png
mingl-logo.png
WANNABE_MAGAZINE_LOGO-1-removebg-preview.png
Gle.tv.png
bdw logo.png
Gle.tv.png

Partneri

Glavni medijski pokrovitelj

Medijski partneri

ZE_logotip-01__1_-removebg-preview.png

Partner završnog filma

Dendiji - Izložba u Ciglani
Prikaz kostima inspirisanog Met Galom 2019.
Bebi Dol - photoboot

Camping the trash out projekat okuplja mlade stvaroce (scenografe, scenske arhitekte, primenjene umetnike i sl) i mlade istraživače (sociologe, antropologe, andragoge, politikologe, kulturologe, komunikologe i sl) sa ciljem kreiranja interaktivne, pop up izložbe kao foruma za diskusiju o različitim društvenim temama.O TEMI IZLOŽBE

,,Mnoge stvari postoje, a nemaju ime; mnoge stvari, čak i kad imaju ime, zapravo nikad nisu bile opisane. Jedna od takvih stvari je i senzibilitet – nepogrešivo moderan, kao neka vrsta sofisticiranosti, koja se teško može nazvati sofisticiranošću – a koja postoji pod kultnim imenom, ,,kemp”. - Ovim rečima Suzan Sontag opisuje fenomen kempa već 1966. godine.
 

Možemo se složiti da ovakav opis kempa ostaje i dan danas aktuelan, kako se kempom smatraju autori od Endija Vorhola, Oskara Vajlda, ali i Lana del Rej, Lejdi Gaga, Dejvid Bouvi, Doli Parton, pa čak i popularni mimovi i ''shitposting'' stranice. Nije neobično i što se versajska moda prenaglašenih dvorskih odevnih kombinacija takođe smatra kempom.

Mnogi će debatovati šta je zaista kemp, a šta ne, ali na kraju dana jasno je da nas sve makar malo intrigira ova pojava i da se mnogi fanovi različitih supkultura okupljaju oko ovakvih i sličnih sadržaja. Prenaglašenost, nametljivost, preterana glamuroznost samo su neke od reči kojima se opisuje ovaj fenomen. Zbog čestog mešanja kempa sa kičom i trešom kao srodnim pojmovima biće više reči i o ovim temama u okviru projekta.

Rečima Filipa Kora ,,Kemp je laž koja govori istinu'', te zaista mnoge teme društvenih pitanja pokrenute su i protežirane u oblandi kempa (položaj žena, stanje društva i ekonomije, pitanja roda i identiteta). Upravo zbog toga je i kemp odabran kao centralni integrativni činilac pilot izložbe Muzeja popularnih i supkultura.

 

 

O FORMATU

Izložba nastoji da scenografski, pop-up format komercijalnih muzeja (Superkendi muzeja, Muzeja Iluzija, Muzeja Selfija i sl) iskoristi sa ciljem da se oko interaktivnih sadržaja okupe zainteresovani kako bi razgovarali o različitim društvenim temama. Kako onlajn zabavni sadržaji (mim stranice, ,,shitposting'', vlogovanje) sve češće postaju pokretači različitih aktuelnih društvenih tema, na sličan način bismo želeli u oflajn okruženju (uživo) da okupimo ljude u opuštenoj atmosferi kako bi mogli da upoređuju i diskutuju o sličnostima i različitostima svojih stavova.

 

Verujemo u bogatstvo mišljenja i različitost tema, te smatramo da ne postoji jedan jedinstveni ,,pravi'' stav o nekoj temi. Sa druge strane, provokacije, indoktrinacije i agresivno nametanje stavova strogo odbacujemo kao sredstvo komunikacije. Argumentacija je uvek dobrodošla!

O REALIZACIJI

Nakon okupljanja zainteresovanih mladih istraživača i umetnika, pristupa se kreativnom osmišljavanju izložbe i koncepta, a potom i realizaciji scenografije za izložbu kao i istraživačkih radova.

Projekat je trenutno u fazi okupljanja saradnika i inicijalnoj organizaciji.

Ako bi želeo/želela da nam se pridružiš, stekneš iskustvo uz dobro druženje, honorar i kreativnu atmosferu, možeš pogledati koje sve veštine, znanja i pozicije su nam potrebe na sledećem linku.

Glavna dešavanja projekta: 

 • Pop-up, interaktivna, scenografsko-kostimografska izložba u okviru festivala Dev9t; 
  ⏳ 30.06 – TBA
  🚩Ciglana Klub Ljubitelja Teške Industrije -  Slanački put 26.

   

 • Interaktivna izložba i radioničarski prostor u KC Magacin;
  ⏳ 19.07 - 25.07.
  🚩 KC Magacin - Kraljevića Marka (4 -8); Ostavinska galerija.

   

 • Projekcije završnog dokumentarnog filma projekta u KC Magacin;
  ⏳ 20, 21, 22.08.
  🚩 KC Magacin - 
  Kraljevića Marka (4 -8); Ostavinska galerija.
   

 • Zatvaranje projekta i medijska konferencija ,,Not another media conference''
  ⏳ TBA

  🚩 Božidarac 1947 - Radoslava Grujića 3