top of page

Volonter (m/f)

 

PROJEKAT

 

PERIOD

 

MESTO RADA 

RADNO VREME

ROK ZA PRIJAVU

Camping the trash out


jun 2021– avgust 2021

 

rad od kuće i na izložbi

fleksibilno

11. jun

PopSubUp
PCF_logo_txt_English_black.png
jpg-e1547654439754_edited.png
KSIU.png
CCHBC Srbija Logo CMYK (5).png

O nama

Muzej popularnih i supkultura je nevladina organizacija osnovana 2020. u Beogradu sa ciljem delovanja u oblasti popularnih i supkultura podstičući kreativnu edukaciju i kritičko mišljenje u oblasti popularnih i supkultura kroz izložbe, radionice, projekte, programe i celokupnu animacionu, kreativnu i srodnu delatinost. Delatnost muzeja se ogleda i u stvaranju kreativne i podsticajne atmosfere za prevazilaženje predrasuda prema i/ili između popularnih i supkultura kao i ohrabrivanje saradnje i produkcije umetničkih i kreativnih dela. Muzej nastoji da otvori kreativni i istraživački prostor za rad stručnjaka u oblasti kulture (kulturologa, sociologa kulture, antropologa kulture, komunikologa, andragoga, teoretičara savremene umetnosti i stručnjaka srodnih zanimanja) i da na taj način podiže svest o važnosti ovih zanimanja koja su česno nedovoljno zastupljena u društvu.

Camping the trash out je pilot projekat organizacije koji upravo kroz ove ciljeve nastoji da otvori prostor za raznovrsnu i kreativnu diskusiju i stvaralaštvo u okviru teme kemp stila i fenomena.

Projekat je podržan od strane Princ Claus Fonda / Next Generation 2020.

Šta mogu da očekujem tokom rada na projektu?

 • Fleksibian angažman na projektu u periodu od juna 2021 – avgusta 2021;

 • Rad na osnovu prethodno utvrđenih rokova;

 • Šansu za pratkično iskustvo u željenoj oblasti; 

 • Kreativna atmosfera, druženje, balans grupnog i pojedinačnog rada; 🤗

 • Timsku i mentorsku podršku u radu;

 • Podršku u daljoj karijeri u vidu širenja mreže kontakata, radnog iskustva, pisma preporuke i sl.

Koji sve volonterski timovi čine projekat?

 1. Social media tim 📱 -  zadužen je za sprovođenje kreativnog sadržaja na Instagramu i Facebook mrežama, animiranje publike, dosezanje publike putem sponzorisanih objava i komunikaciju na društvenim mrežama. Ovaj tim predstavlja ,,most komunikacije’’ sa publikom i radujemo se njegovim članovima.
   

 2. Izložbeni tim 🎨 - je tim koji je usko povezan sa stvaranjem i postavljanjem izložbe kao centralnog događaja. Izložbeni tim predstavlja glavni oslonac u samom postavljanju izložbe, kako na licu mesta učestvuje u postavci i sarađuje sa scenografima, arhitektama i kostimografima u timu.
   

 3. Kustoski tim 🚶- biće obučen za interaktivno vođenje jedinstvene pop-up postavke. Nakon organizovane obuke članovi kustoskog tima komunciraće sa posetiocima, vodiće svoje ture i učestvuje u celom radu izložbe. Važno je napomenuti da je kustosko vođenje interaktivno i nesvakidašnje, te očekujte mnogo novih saznanja iz oblasti popularnih i supkultura. 
   

 4. Prevodilači tim ✏️ - zadužen je za prevođenje završne publikacije i filma na engleski jezik. Prevodilački tim ima veliku ulogu u finalizaciji projekta i komunikaciji rezultata projekta.
   

 5. Lektorski tim 📑 - je desna ruka prevodilačkom timu, te ova dva tima su zadužena za preciznost i rečitost kada je u pitanju završni film i publikacija, a želimo da oba ,,gore’’!

NAPOMENA: Za poziciju kustosa pored istoričara umetnosti, mogu se prijaviti i studenti drugih fakulteta društvenih nauka, obzirom na specifičnost metodologije projekta. Takođe, na sve ostale pozicije se mogu prijaviti svi zainteresovani nevezano od fakulteta ili srednje škole koju pohađaju. 
 

    Svi timovi jednako su važni činioci na projektu i sarađuju kao velika porodica. Zato jedva čekamo da se prijaviš. 🙌 

Ko sve može da se prijavi?

•    Student ili diplomac svih stepena studija;


•    Ako te interesuju teme popularnih i supkultura, a nisi student ili diplomac, slobodno se prijavi i putem svoje prijave pokaži tvoju jednistvenu perspektivu!

Šta mi je sve potrebno za prijavu?

•    Kratka radna/volonterska/kreativna biografija - u .pdf (.jpg) ili .doc formatu sa neophodnim informacijama (studije, stepen studija, interesovanja, prethodno iskustvo i sl)


•    Motivaciono pismo – Zbog čega želiš da se pridružiš našem timu? Šta želiš novo da naučiš i istražiš i šta je ono želiš da doprineseš ovom projektu? (forma po izboru: tekst, video, audio...)
 


 

PRIJAVI SE!

Prijavu pošalji na email: popsubup@gmail.com

Moguće je prijavtiti se za više timova istovremeno!

 

Sva dodatna pitanja vezana za teme, projekat, selekciju i način prijave možete poslati na mejl: popsubup@gmail.com

 

Srećno 🍀
 

bottom of page