top of page

Volunteer & Mentorship program

(m/f/d)

 

STRUKTURA

 

 

ANGAŽMAN

 

MESTO RADA 


 

RADNO VREME

Volonterska

 


volonterski

rad od kuće (povremeni sastanci uživo i rad na terenu)

fleksibilno

O nama

Muzej popularnih i supkultura je nevladina organizacija osnovana jula, 2020. u Beogradu sa ciljem delovanja u oblasti popularnih i supkultura podstičući kreativnu edukaciju i kritičko mišljenje u oblasti popularnih i supkultura kroz izložbe, radionice, projekte, programe i celokupnu animacionu, kreativnu i srodnu delatnost. Delatnost muzeja se ogleda i u stvaranju kreativne i podsticajne atmosfere za prevazilaženje predrasuda prema i/ili između popularnih i supkultura kao i ohrabrivanje saradnje i produkcije umetničkih i kreativnih dela.

Muzej nastoji da otvori kreativni i istraživački prostor za rad stručnjaka u oblasti kulture (kulturologa, sociologa kulture, antropologa kulture, komunikologa, andragoga, teoretičara savremene umetnosti i stručnjaka srodnih zanimanja) i na taj način podiže svest o važnosti ovih zanimanja koja su često nedovoljno zastupljena u društvu ili na tržištu rada.

Zbog stalnog planiranja novih projekata, organizacije manjih i većih događaja, muzej je uvek otvoren za nova lica, sveže ideje, te nudi šansu mladim volonterima da steknu nova znanja i veštine u ovkiru muzeja.

Šta mogu da očekujem u okviru volonterskog programa?

Volonterski program Muzeja popularnih i supkultura predstavlja jedinstven način da srednjoškolci i studenti bez iskustva (ili sa malo isksutva) steknu znanja i veštine iz oblasti koje ih interesuju. Tokom programa volonter ima pravo da odabere sektor koji ga zanima i u njemu stiče znanja i iskustva kroz podršku mladih mentora. Sektori u kojima volonter stiče iskustva su:

1. Projektno-programski - ako želiš da naučiš kako se osmišljavaju i vode projekti, kao i na koje načine se organizuju događaji u kulturi postani deo projektnog tima. Kreiraj sa nama zanimljivije događaje, izložbe, radionice i debate. 🖐

2. Komunikacino-digitalni  - ako su tvoje strasti PR i (digitalni) marketing, kao i organizacija PR događaja ovo je pravi tim za tebe. Imaćeš priliku da sarađuješ sa postojećim medijskim partnerima i uspostaviš nova partnerstva.📢

3. Dizajnersko-produkcijski - želiš da ojačaš svoj portfolio kroz različite dizajnerske specijalitete. Bilo da su to vizualni materijali za društvene mreže, za štampu, izložbene materijale ili online publikacije ovo je pravi tim za tebe. 🦋

4. Finansijko-administrativni - ako si neko ko voli da drži sve pod kontrolom, i ni najmanji broj ili reč ne mogu da ti promaknu ovo je pravi tim za tebe. Ako voliš prava, finansije i administrativni menadžment dobrodošao/la! 👀🤗

 

Program najčešće traje oko 6 meseci sa nepunim radnim vremenom, ali smo voljni da se dogovorimo za drugačije aranžmane u skladu sa potrebama muzeja i raspoloživim vremenom volontera/mentora. Nakon uspešnog volonterskog angažmana muzej izdaje potvrdu o saradnji, pruža feedback volonteru, a volonter postaje član Kluba saradnika muzeja, te stiče pravo na potvrde o praksi i pisma preporuke od muzeja.

U slučaju da želiš da se prijaviš, a nisi siguran koji tim ti najviše odgovara, možeš nam poslati prijavu, te možemo zakazati besplatne konsultacije u vidu informativnog razgovora. Ako postoji potreba za konsultacijama, radi smo da pomognemo, te bismo te zamolili da nam to naglasiš u melju kako bismo se lakše organizovali.
 

 

Ko sve može (i treba) da se prijavi?

Interne pozicije preporučujemo onima koji su već angažovani negde (ili su na studijama/početku karijere), a želeli bi da steknu dodatno iskustvo u oblasti finansija, prava, menadžmenta ili administracije. Posebno preporučujemo kandidatima koji su na studijama, pa im ova pozicija predstavlja praksu. Kandidat bi trebalo da ispuni sledeće kriterijume:

•     Student ili diplomac svih stepena studija u oblasti finansija, prava, menadžmenta, ekonomije i matematike/statistike;


•    Studenti i diplomci  iz drugih oblasti koje nisu navedene, a imaju izraženu motivaciju za rad u našoj organizaciji.

Šta mi je sve potrebno za prijavu?

•    Kratka radna/volonterska biografija- u .pdf (.jpg) ili .doc formatu sa neophodnim informacijama (studije, stepen studija, interesovanja, prethodno iskustvo i sl).
•    Motivacioni pasus (može i u tekstu mejla) – Zbog čega želiš da se pridružiš našem timu? Šta želiš novo da naučiš i probaš? Šta je ono želiš da doprineseš muzeju, kao i šta očekuješ od nas za uzvrat? (150-250 reči).

PRIJAVI SE!

Prijave se mogu poslati do u bilo kom trenutku na mejl popsubup.career@gmail.com sa naslovom ,,Prijava za volonterski program’’. U prijavi navedi ako postoji željeni sektor za koji se prijavljuješ.

Pitanja vezana za prijavu, kao i sva dodatna pitanja vezana za poziciju, strukuturu muzeja, selekciju i način prijave možete poslati na mejl: popsubup@gmail.com u bilo kom trenutku.

Srećno! 🍀🤗
 

bottom of page