top of page
Pozadina za sajt.jpg

Back2Basics

Muzej popularnih i supkultra PopSubUP

TRAJANJE

CILJ

PROJEKTA

Jun 2023 - Decembar 2023

Podsticanje istraživanja popularnih i supkultura dvehiljaditih i otvaranje prostora za mlade istraživače i istraživačice

Partneri ciklusa

Božidarac (6).png
PR tim FPN
Filozofski bez pozadine.png
MKM.png
Logo Čupave Kelerabe PNG.png
Untitled-design-2020-09-27T225201.638.png
Oblakoder.png
lokalpres__2_-removebg-preview.png
SeeCult.png
ZE_logotip-01__1_-removebg-preview.png
logo_color_transparent.png
tekst i grad.png
Repertoar_v2-pdfc.png
HL logo u krivama (2).png
Logo bez pozadine.png
mingl-logo.png

Back2Basics ciklus okuplja mlade istraživače i istraživačice sa ciljem da se otvori akademski i kreativni prostor za istraživanja vezanim za popularne i supkulture dvehiljaditih.O TEMI 

WeHeartIt, MySpace, Bravo, Emo i Sk8 culture, MTV i Zvezde granda - različite su asocijacije kada su u pitanju dvehiljadite.

 

Neki bi rekli da su dvehiljadite ,,nove devedesete", a sa porastom tematskih žurki jasno je da je ključna reč #nostalgija. O čemu je zapravo reč?

Period koje su različite generacije doživle na sebi svojstven način sve je popularniji u svakodnevnom životu, međutim akademski nije toliko često ispraćen

U simboličnom nazivu Back2Basics želeli bismo da podstaknemo mlade istraživače i istraživačice da objave svoje (postojeće) radove ili napišu nove na temu dvehiljaditih.

Bilo da te interesuje promena koju je internet doneo dvehiljaditih, ili na koji način su rodni i seksualni identiteti prikazani u ovom periodu, kao i koje su karkaterisike Emo, Sk8, MTV, Visual-K i ostalih popularnih i supkultura - ovo je prava prilika.

Tvoj rad može biti esejskog ili istraživačkog karaktera, a može se i komparativno baviti drugim dekadama ili interdisciplinarno prikazati povezanost popularnih i supkultura sa drugim istraživačim oblastima (npr. studije demokratije, studije mira, menadžmenta, ekonomije, prava i sl).

 

O METODU

Ne volimo da se ponavljamo, ali važno je da još jednom istakanemo: Verujemo u bogatstvo mišljenja i različitost tema, te smatramo da ne postoji jedan jedinstveni ,,pravi'' stav o nekoj temi. Sa druge strane, provokacije, indoktrinacije i agresivno nametanje stavova strogo odbacujemo kao sredstvo komunikacije. Argumentacija je uvek dobrodošla! 

Sveukupno kreativno i istraživačko iskustvo baštinimo kroz završnu publikaciju istraživačkih radova koju ćemo objaviti u digitalnom formatu.

Jedan od značajnijih ciljeva publikacije je i promocija mladih istraživača i istraživačica, te se posebno radujemo novim licima i inicijativama.

Da saznaš na koji način možeš da se priključiš ciklusu Back2Basics i prijaviš temu, čekiraj naš konkurs. 

bottom of page